proizvodiRoomba e5158

183 2.9
Roomba e5158 banner
 

O proizvodu

     
 
 

Nakon velikog iščekivanja konačno je stigla nova i još bolja serija Roomba e5! Radi se o seriji robotskih usisavača koji poseduju sve karakteristike serije 800, ali s još naprednijim i poboljšanim karakteristikama.


Robotski usisavač Roomba e5158 poseduje revolucionarnu AeroForce tehnologiju koja očisti i do 50% više smeća, prašine i kose sa svih vrsta podova. Takođe, AeroForce 3-stepeni sistem čišćenja koristi kombinaciju odvajanja, četkanja i usisavanja za efikasno čišćenje. Wifi veza omogućava da se robotom može upravljati pomoću iRobot HOME mobilne aplikacije i kada se nalazite van kuće. Započnite čišćenje ili zakažite raspored čišćenja pomoću iRobot HOME aplikacije dostupne za Android i iOS. Inteligentni sistem za navigaciju iAdapt omogućava robotskom usisivaču da preispituje svoju okolinu 60 puta u sekundi koristeći niz senzora i 40 različitih načina prilagođavanja specifičnom području, ispod i oko nameštaja, stolova, stolica ili posudica za hranu vaših ljubimaca bez oštećenja ili prevrtanja. Idealan je za stanove i kuće s površinom do 120m2. Takođe, Roomba e5158 nema problema s prelaženjem na različite podloge jer uspešno savladava prepreke do 1.5cm, a pomoću sistema bočne četkice bez problema usisava i uz ivice zidova. Ugrađena je i nova 1800 mAh litijum-jonska baterija s kojom Roomba e5158 može raditi do 90 minuta nakon čega se sama Roomba vraća na punjenje. Uređaj uključuje i Virtuelni zid koji se koristi kao nevidljivi zid razdvajanja u prostoru čime se može efikasno ograničiti kretanje Roombe, na primer možete usisati samo određenu sobu, deo sobe ili ograničiti gde da ne usisava kako bi zaštitili nameštaj ili hranu vaših kućnih ljubimaca.

Osnovne karakteristike Roombe e5158

 • Čišćenje svih vrsta tvrdih podova i tepiha
 • Najpametniji navigacioni sistem za čišćenje - iAdapt
 • Trostepeni sistem za čišćenje AeroForce
 • Sistem za čišćenje duž zidova (prepreka) i uglova Wall Follow
 • Prilagodliva glava za čišćenje druge generacije
 • Visokokapacitetna posuda za skupljanje prašine AeroForce druge generacije
 • Filtracija prašine poboljšanim filterom
 • Indikator napunjenosti posude za prašinu
 • ANTITANGLE sistem sprečavanja mršenja u kablove i rese od tepiha
 • Akustični i optički senzori za detekciju prašine
 • Vremensko programiranje čišćenja
 • Profilisani branik osetljiv na dodir (slow – touch)
 • Senzori protiv pada niz stepenice
 • Nova litijumska baterija od 1800mAh
 • Povezivanje i upravljanje putem mobilne aplikacije iRobot Home

O kompaniji iRobot

iRobot®, vodeći proizvođač robota za kućnu upotrebu razvija i proizvodi robote koji omogućavaju ljudima da rade više kod kuće i van kuće. iRobot je stvorio kategoriju robota za čišćenje kuće kada je 2002. godine predstavio Roomba® robotski usisivač. Danas je iRobot globalna kompanija koja je prodala preko 25 miliona robota širom sveta. iRobot proizvodi, uključujući Roomba i porodicu robotskih brisača Braava®, bazirani su na tehnologijama i naprednim konceptima u oblasti čišćenja, brisanja i navigacije. Inžinjeri iRobot-a grade ekosisteme robota i tehnologiju koji će oblikovati pametne domove.

Poboljšanja serije e5 u odnosu
na seriju robota Roomba® 800

Poboljšani valjci

Poboljšani AeroForce gumeni valjci dolaze s dubljim šarama čime prodiru dublje u podne površine. Rezultat je bolje podizanje prljavštine između valjaka koji prijanjaju uz različite tipove podloga i temeljnije čiste sve tvrdih vrste površina.

iRobot Roomba e5

Nova periva posuda

Nova periva posuda omogućuva najlakše održavanje. Motor se nalazi unutar robota, a sve što je potrebno uraditi jeste : odvojiti posudu, skinuti filter, a posudu isprati vodom.

Stvoren za rezultate

Poboljšani filter

Novi visokoefikasni filter sa poboljšanim kapacitetom filtriranja hvata prašinu i alergene kako bi vazduh vašeg doma održao čistim, idealno za domove sa malom decom i ljudima koji reaguju alergenski na prašinu.

Stvoren za rezultate

Dugotrajnija baterija

Roomba e5 opremljena je i novom Litijum-jonskom baterijom koja omogućava temeljnije čišćenje do 90min.

Stvoren za rezultate

Aplikacija iRobot Home App

Roombom se možete upravljati i putem iRobot HOME mobilne aplikacije, pomoću koje se može aktivirati čišćenje ili podesiti raspored čišćenja bez obzira gde se nalazite.

Stvoren za rezultate

Originalni delovi

Robotski usisivač Roomba® je modularan, tako da možete zameniti većinu delova tokom vremena kako biste produžili vek trajanja usisivača. Možete kupiti pojedinačne delove (na primer, nove filtere, četkice, valjke, baterije). Sa originalnim iRobot delovima, kvalitet rada vaše Roombe® je osiguran.

Stvoren za rezultate

Kome je namenjen?

Za sve one koji imaju veći stan ili kuću, čiji strogi zahtevi modernog života zahtevaju svakodnevno čišćenje prostorija. Roomba ima sve karakteristike potrebne za maksimalno automatizovano usisavanje.

iRobot Roomba e5158
e5158

Ostale karakteristike

ANTITANGLE
HEPA filter
Jednostavan za upotrebu
Kompaktne dimenzije
Bazna stanica
Indikator napunjenosti
Čišćenje svih vrsta podova
SPOT Clean
Lako održavanje
Branik – osetljiv na dodir
Trostepeni sistem čišćenja
Tiho čišćenje
Wi-Fi povezivanje
Touch control (osetljiv na dodir)
 
 

ANTITANGLE

iRobot misli na Vaše domaćinstvo pomoću ANTITANGLE tehnologije, koja sprečava mršenje u kablove i rese od tepiha. Čim oseti otpor na četkama, uključuje mu se rotiranje. Na ovaj način, robot se oslobađa i nakon toga nastavlja sa čišćenjem.

 

HEPA filter

Dvostruki HEPA filter hvata čak i najfinije čestice prašine i polena, tako da najkvalitetnije štiti Vas i Vaše ukućane od alergija. Primenjuje se u seriji robota Roomba 700.

 

Jednostavan za upotrebu

Roomba ne određuje unapred način čišćenja ili koliko dugo će trajati čišćenje. Roomba se uvek prilagođava delu i veličini prostorije koja se čisti. Samo pritisnite dugme „Clean“ i Roomba će se pobrinuti o svemu.

 

Kompaktne dimenzije

Sa svojom visinom od 9,2 cm  Roomba može da čisti ispod većine nameštaja koji se danas nalazi u kućama, stanovima i kancelarijama. Pogotovo je pogodan za čišćenje ispod komada nameštaja koji inače nisu lako dostupni, kao na primer ispod kreveta, garnitura ili kuhinjskih elemenata. Dimenzije su dizajnirane tako da robot može da se podvuče ispod visine nogara koja predstavljaju standard za nameštaj u Evropi.

 

Bazna stanica

Kada Roomba završi sa čišćenjem, on će automatski naći svoju bazu kako bi dopunio bateriju i pripremio za sledeće čišćenje. Robot može da se vrati na bazu i pre nego što završi čišćenje ako na njemu pritisnete taster „DOCK“.

 

Indikator napunjenosti

Kada se posuda za prašinu napuni, Roomba će Vas svetlosnim signalom na ekranu obavestiti da je posuda puna i da treba da je ispraznite.

 

Čišćenje svih vrsta podova

Roomba robot je dizajniran za čišćenje svih vrsta podnih obloga kao što su parket, tepih, tepison, pločice, linoleum i drugi podovi.

 

SPOT Clean

SPOT clean program se koristi za lokalno čišćenje. Robot čisti površinu prečnika 1m². Drugim rečima, on će Vam poslužiti kao "metla i lopatica za smeće", kada na primer po podu prospete šećer ili brašno, ili ako hoćete da očistite otirač za noge....

 

Lako održavanje

Redovno održavanje povećava vek trajanja Roomba-e. Važno je samo da redovno praznite posudu za prašinu, čistite četke i prednji točak.

 

Branik – osetljiv na dodir

Roomba prepoznaje prepreke pomoću profilisanog gumenog branika osetljivog na dodir. Infracrveni zraci preneti do branika prvo detektuju prepreku, tako da robot uspori ispred nje i nežno je dodirne. Branik je projektovan tako da ne oštećuje nameštaj i druge prepreke. Direktan kontakt sa preprekom zajedno sa bočnom četkom daje bolji efekat pri čišćenju u njihovoj blizini. Zahvaljujući braniku osetljivom na dodir Roomba lako prevazilazi prepreke kao što su na primer prekrivači ili duge zavese. Robotski usisivači serije 700 imaju presovane gumene branike koji postižu još bolje efekte prilikom dodira sa Vašim nameštajem.

 

Trostepeni sistem čišćenja

Trostepeni sistem čišćenja garantuje savršeno uredne podove u vašem domu. Postoje tri istovremena procesa:
 
1. Rotirajuća četka sa strane obezbeđuje čišćenje duž zidova, uglova i prepreka u prostorijama.
2. Dve glavne kontra-rotacione četke prikupljaju prašinu, prljavštinu, mrvice i kosu sa poda.
3. Vakuum usisavanjem skuplja nečistoću i deponuje je u posudu za prašinu.

 

Tiho čišćenje

Velika prednost mop robota Braave je njegov tihi rad. Braavu pokreće tihi elektromotor koji omogućava da ga jedva čujete tokom čišćenja. Na Vama ostaje da uživate u tišini uz knjigu ili odmarate u krevetu, izvesno je da Vas Braava neće uznemiravati.

 

Wi-Fi povezivanje

Povezivanje putem Wi Fi konekcije.

 

Touch control (osetljiv na dodir)

Roomba Vas u potpunosti uvodi u svet tehnologije 21. veka, sa ekranom osetljivm na dodir (touch screen) koji je zamenio tradicionalne dugmiće.

Sadržaj paketa

Filteri serija 8001x Filteri serija 800

Baterija 1800mAh Litijum1x Baterija 1800mAh Litijum

Baza sa napajanjem1x Baza sa napajanjem

Roomba e51581x Roomba e5158

 

tehnička specifikacija

Čišćenje parketa, linoleuma, tepiha i čvrstih površina
Odgovarajuće za prostore sa kućnim ljubimcima
Sistem za čišćenje i navigaciju iAdapt 1.0
Procesor prestižne robne marke ARM
Adaptivna glava za čišćenje 2. generacije
Sistem bočnog čišćenja uzduž zidova i uglova Wall Follow
Sistem ANTITANGLE
Akustična detekcija nečistoće
Automatsko punjenje na bazi za punjenje
Funkcija podešavanja vremena čišćenja
Funkcija dual virtualnog zida
Sistem za filtriranje– filter od mikro vlakana
Branik sa blagim dodirom
Posuda AeroForce velikog kapaciteta
Zapremnina posude: 0,6 litara
Vrsta posude: perivi
Sklopiva ručka za jednostavno rukovanje
Temeljino čišćenje do 90min
Nova , 1800 mAh Litijumska baterija (u robotu)
Vreme punjenja je do 3 sata
Potrošnja energije prilikom punjenja max. 33 W
Potrošnja Stand-By max. 2 W
Dimenzije (mm) 335 x 93
Težina 3,56 Kg
Glasnoća < 60 dB

Roomba e5158: Rečnik pojmova

Roomba e5158 video

 
POREĐENJE MODELA  
Cena* 69 990 RSD *Preporučena maloprodajna cena. Uslove kupovine pogledajte ovde
e-prodavnica  
 

Roomba® i7+ priznanje iF Designe Award

Ponosno Vas obaveštavamo da je naš novi Roomba® i7 + robotski usisivač osvojio nagradu iF Designe u kategoriji robotskih usisavača 2019!

08.04.2019
sve novosti
 
REZERVNI DELOVI

četkice, filteri, baterije...
Poručivanje tel: +381 (0)63 44 77 88 email:servis@irobot.rs
 
sve vesti