- Najbolji robot usisivač na svetu
 

proizvodiRoomba 960

157 3.3
Roomba 960 banner
 

O proizvodu

     
 
 

Do sada, najefikasniji robotski usisivač uopšte, a definitivno novi vladar u kategoriji robotskih usisivača. iRobot Roomba Serije 900 postavlja nove standarde kvaliteta čišćenja. Ukupna efikasnost čišćenja je porasla zahvaljujući napretku revolucionarne tehnologije usisavanja AeroForce za 50%. Roomba serije 900 to postiže sa 5 puta većom snagom usisavanja i sa novim gumenim četkicama, koje efikasno sakupljaju prašinu, grubu i veoma finu prljavštinu iz svih vrsta podova i tepiha. Sa obzirom da četke zahtevaju vrlo malo održavanja, učiniće Vaš život sa Roombom jednostavnim i udobnim. Pored toga, novi Roomba 960 ima tiši rad, dva puta veće trajanje baterije, udvostručeni kapacitet za prikupljanje prljavštine i bazu za punjenje sa integrisanim adapterom. Investirajte u Vaš dom i kupite novu Roombu 960.

Osnovne karakteristike 960

 • Čišćenje svih vrsta tvrdih podova i tepiha
 • Najpametniji navigacioni sistem za čišćenje - iAdapt
 • Trostepeni sistem za čišćenje AeroForce
 • Sistem za čišćenje duž zidova (prepreka) i uglova Wall Follow
 • Prilagodljiva glava za čišćenje sa gumenom AeroForce četkom
 • Visokokapacitetna posuda za skupljanje prašine AeroForce
 • Filtracija HEPA filterom
 • Indikator napunjenosti posude za prašinu
 • ANTITANGLE sistem sprečavanja mršenja u kablove i rese od tepiha
 • Akustični i optički senzori za detekciju prašine
 • Karakteristike Virtuelnog zida (Virtual Wall) Lighthouse – omogućava čišćenje više prostorija u isto vreme
 • Profilisani branik osetljiv na dodir
 • Senzori protiv pada niz stepenice
 • Daljinski upravljač
 • Baterija XLife do 2 puta duže trajanje
 • Bazna stanica sa integrisanim adapterom

Zašto odabrati od iRobot?

iRobot je usko specijalizovan za robotiku i veći deo zarade ulaže u istraživanje i razvoj, tako da je poslednjih 20 godina lider u robotici, a zbog zasluga u razvijanju iste više puta je nagrađivan. iRobot je osnovan na ubeđenju tri osnivača (Kolin Ugao, Helen Greiner i Rodni Bruks) koji smatraju da će robotika menjati svet i način na koji se lečimo, radimo, učimo ili sređujemo svoju životnu okolinu. Već u prvoj godini od osnivanja iRobot je u saradnji sa NASA Space Exploration programom, proizveo Genghis™ robota dizajniranog za istraživanje svemira. Proboj se dogodio 1998., kada je kompanija iRobot dobila DARPA ugovor za razvoj i proizvodnju taktičkih mobilnih robota iRobot PackBot®.

2002. prvi put ulazi u vojnu upotrebu, iste godine sa National Geographic Society iRobot razvija robota koji pomaže u istraživanju piramida u Egiptu. PackBot-ovi su takođe mapirali kontaminiranu oblast Fukušima posle katastrofe u Japanu u 2011. A 2012. iRobot je pomogao u sprečavanju većih ekoloških posledica nakon izlivanja nafte u Meksičkom zalivu. iRobot je 2002. godine ušao u život svakog od nas. Te godine prvi put na svetlo dana izlazi usisivač robot – Roomba. Tri godine kasnije iRobot lansira Scooba®-u, robota za pranje podova. Zahvaljujući svom bogatom iskustvu, danas iRobot sa nekoliko naprednih robota pomaže u više od 10 miliona domaćinstava širom sveta u čišćenju kuća, stanova i okoline.

Ključne karakteristike
iRobot Roomba 880

Inteligentni navigacioni sistem - iAdapt

iRobot Roomba dolazi sa proverenim sistemima koji iRobot čine pravim robotom. Lista počinje sa apsolutno najvažnijim - iAdapt sistemom. iRobot sa „najinteligentijim“ (veštačka inteligencija) navigacionim sistemom čisti prostorije uz pomoć desetina senzora koji prate prostor u sobi 67 puta u sekundi i u saradnji sa 40 predefinisanih pokreta Roomba se prilagođava trenutnim uslovima u prostoriji.

Trostepeni sistem za čišćenje – AeroForce

Predstavljamo jedno od najvažnijih inovacija od uvođenja robotskih usisivača na tržište. Revolucionarni sistem za čišćenje AeroForce kombinuje nekoliko novih elemenata, pomaže da se poveća efikasnost usisavanja do 50%.

1. Rotirajuća četka sa strane

Rotirajuća četka sa strane obezbeđuje čišćenje duž zidova, uglova i prepreka u prostorijama.

2. Dve glavne kontra-rotacione gumene četke

Dve glavne kontra-rotacione četke sa specijalnim gumenim žlebovima će prikupljati prljavštinu sa svih vrsta podova i tepiha. Specijalno su dizajnirane da ne zadržavaju prljavštinu i zbog toga su veoma lake za zadržavanje.

3. Visoka usisna snaga

Sistem AeroForce koncentriše strujanje vazduha u uskom promeru između rotirajućih četki, što dovodi do ubrzanja. U kombinaciji sa novim motorom drastično povećava usisnu snagu robotskog usisivača. Roomba serije 800 sa novim AeroForce sistemom ima do pet puta veću usisnu snagu od ostalih robotskih usisivača. Filtraciju fine prašine obezbeđuje HEPA filter.

Adaptivna glava za čišćenje AeroForce

Model Roomba 880 je opremljen adaptivnom glavom za čišćenje AeroForce koja se dinamički prilagođava različitim površinama čišćenja (parket, laminat, tepih, linoleum, pločice...).

Roomba 790

Visokokapacitetna posuda druge generacije

Roomba serije 800 poseduje visokokapacitetnu posudu za skupljanje prašine AeroForce. Na njoj se nalazi HEPA filter koji skuplja i najfinije čestice prašine. Indikator napunjenosti posude Vam najavljuje kada dođe vreme da se isprazni.

Akustični i optički senzori za detekciju prašine

Akustični i optički senzori za detekciju prašine Dirt Detect druge generacije koriste akustične i optičke senzore i tako detektuju zaprljanija mesta koja Roomba intezivnije čisti.

Vremensko programiranje čišćenja

Sa ovom funkcijom možete izabrati dan i vreme kada želite da robot počne sa čišćenjem. Roomba može samostalno bez Vašeg prisustva očistiti Vaš prostor. iRobot poseduje mogućnost vremenskog planiranja čišćenja, jednom dnevno, sedam dana u nedelji. Robot se podesi, na primer, tako da čisti tri puta nedeljno i robot će svake nedelje u planirano vreme očistiti Vaš prostor i održavaće ga besprekorno čistim.

Karakteristike virtuelnog svetionika

Virtuelni zid - Lighthouse kombinuje dve funkcije. Prostor koji Vam čisti Roomba, može se definisati korišćenjem virtuelnog zida tako što Virtuelni zid stvara nevidljivu barijeru koju robot ne prelazi. Koristi se u slučaju da želite da očistite samo određeni prostor (prostoriju) ili ako želite da sprečite Roombu da priđe električnim kablovima, lomljivim predmetima ili Vašem računaru. Takođe omogućava robotu da Vaš stan očisti temeljno i postepeno, sobu po sobu. Preporučujemo primenu od maksimalno 3 Virtualna zida u zavisnosti od složenosti i veličine prostora.

Kome je namenjen?

Robotski usisivač Roomba 880 će voleti svi vlasnici većih stanova i kuća, koji žele za svoj dom najkvalitetnije i najnovije. Pošto je Roomba 880 apsolutno najbolji robotski usisivač od iRobota, njegovi vlasnici se mogu radovati maksimalnoj efikasnost čišćenja sa najboljim sistemom AeroForce, koji omogućava do 2 x duže trajanje baterije - XLife, tiši i udobniji rad sa minimalnim održavanjem. Ovaj model uključuje i daljinski upravljač, Virtuelni zid - Lighthouse koji omogućava čišćenje celog stana, sobu po sobu.

iRobot Roomba 790
880

Ostale karakteristike

Daljinsko upravljanje
ANTITANGLE
Ni-MH baterija
HEPA filter
Jednostavan za upotrebu
Kompaktne dimenzije
Bazna stanica
Indikator napunjenosti
Čišćenje svih vrsta podova
Senzori protiv pada
SPOT Clean
Lako održavanje
Branik – osetljiv na dodir
Dijagnostika problema
Prelaz preko pragova
 
 

Daljinsko upravljanje

Sistem daljinskog upravljanja Vam omogućava da uključite Roomba-u, podesite program ili čak direktno kontrolišete Roomba-u prilikom čišćenja. Osnovna funkcija je da Vam pomogne u čišćenju, ali za mnoge ovo predstavlja i vid zabave.

 

ANTITANGLE

iRobot misli na Vaše domaćinstvo pomoću ANTITANGLE tehnologije, koja sprečava mršenje u kablove i rese od tepiha. Čim oseti otpor na četkama, uključuje mu se rotiranje. Na ovaj način, robot se oslobađa i nakon toga nastavlja sa čišćenjem.

 

Ni-MH baterija

iRobot se napaja Ni-MH baterijom (Nikl-Metal Hibrid). Prednost Ni-Mh baterije je u sposobnosti da izdrži visoko opterećenje, da drži stabilan napon i naravno, njen dug životni vek. Kada je baterija iRobota potpuno napunjena, autonomija čišćenja traje veoma dugo. Dopunu baterije iRobota kontroliše mikroprocesor koji prati više parametara uključujući i temperaturu baterije, što daje maksimalan radni vek baterije.

 

HEPA filter

Dvostruki HEPA filter hvata čak i najfinije čestice prašine i polena, tako da najkvalitetnije štiti Vas i Vaše ukućane od alergija. Primenjuje se u seriji robota Roomba 700.

 

Jednostavan za upotrebu

Roomba ne određuje unapred način čišćenja ili koliko dugo će trajati čišćenje. Roomba se uvek prilagođava delu i veličini prostorije koja se čisti. Samo pritisnite dugme „Clean“ i Roomba će se pobrinuti o svemu.

 

Kompaktne dimenzije

Sa svojom visinom od 9,2 cm  Roomba može da čisti ispod većine nameštaja koji se danas nalazi u kućama, stanovima i kancelarijama. Pogotovo je pogodan za čišćenje ispod komada nameštaja koji inače nisu lako dostupni, kao na primer ispod kreveta, garnitura ili kuhinjskih elemenata. Dimenzije su dizajnirane tako da robot može da se podvuče ispod visine nogara koja predstavljaju standard za nameštaj u Evropi.

 

Bazna stanica

Kada Roomba završi sa čišćenjem, on će automatski naći svoju bazu kako bi dopunio bateriju i pripremio za sledeće čišćenje. Robot može da se vrati na bazu i pre nego što završi čišćenje ako na njemu pritisnete taster „DOCK“.

 

Indikator napunjenosti

Kada se posuda za prašinu napuni, Roomba će Vas svetlosnim signalom na ekranu obavestiti da je posuda puna i da treba da je ispraznite.

 

Čišćenje svih vrsta podova

Roomba robot je dizajniran za čišćenje svih vrsta podnih obloga kao što su parket, tepih, tepison, pločice, linoleum i drugi podovi.

 

Senzori protiv pada

Senzori protiv pada štite iRobot od pada niz stepenice ili sa drugih uzvišenja.

 

SPOT Clean

SPOT clean program se koristi za lokalno čišćenje. Robot čisti površinu prečnika 1m². Drugim rečima, on će Vam poslužiti kao "metla i lopatica za smeće", kada na primer po podu prospete šećer ili brašno, ili ako hoćete da očistite otirač za noge....

 

Lako održavanje

Redovno održavanje povećava vek trajanja Roomba-e. Važno je samo da redovno praznite posudu za prašinu, čistite četke i prednji točak.

 

Branik – osetljiv na dodir

Roomba prepoznaje prepreke pomoću profilisanog gumenog branika osetljivog na dodir. Infracrveni zraci preneti do branika prvo detektuju prepreku, tako da robot uspori ispred nje i nežno je dodirne. Branik je projektovan tako da ne oštećuje nameštaj i druge prepreke. Direktan kontakt sa preprekom zajedno sa bočnom četkom daje bolji efekat pri čišćenju u njihovoj blizini. Zahvaljujući braniku osetljivom na dodir Roomba lako prevazilazi prepreke kao što su na primer prekrivači ili duge zavese. Robotski usisivači serije 700 imaju presovane gumene branike koji postižu još bolje efekte prilikom dodira sa Vašim nameštajem.

 

Dijagnostika problema

iRobot je u stanju da sam dijagnostikuje i zvučnim signalom prijavi potencijalne probleme, kao što su na primer začepljene četke.

 

Prelaz preko pragova

Roomba može lako preći preko lajsni, pragova ili drugih neravnina do 2cm visine.

Sadržaj paketa

HEPA filteri serija 9001x HEPA filteri serija 900

Bočne metlice serija 9001x Bočne metlice serija 900

Virtual Wall® sa dvojnim delovanjem1x Virtual Wall® sa dvojnim delovanjem

Baterija 3300 Litium Ion1x Baterija 3300 Litium Ion

Roomba 9601x Roomba 960

 

dodatna oprema

Bočne metlice serija 900Bočne metlice serija 900

AeroForce valjci za seriju 900AeroForce valjci za seriju 900

HEPA filteri serija 900HEPA filteri serija 900

 

tehnička specifikacija

iRobot Roomba 960 je pogodan za površine do 150 m². Za ljude koji ne žele da prave kompromise. Odličan sistem AeroForce ™ čišćenja obezbeđuje da svu prašinu pokupi, navigacioni iAdapt® u kombinaciji sa funkcijom vSlam® vizuelizacije prostora, pobrinuće se da ne izostavi nijedan deo prostorija. Inovativni sistem samostalnog dopunjavanja baterije i povratka robota na posao čišćenja sve dok ne bude kompletna površina obrisana. Upravljanje možete kontrolisati putem mobilne aplikacija na pametnom telefonu. Sve to čini rukovanje jednostavnim uz minimalno održavanje.

Roomba 960: Rečnik pojmova

Roomba 960 video

 
POREĐENJE MODELA  
Cena* 104 990 din *Preporučena maloprodajna cena. Uslove kupovine pogledajte ovde
e-prodavnica  
 

iRobot HOME aplikacija

Koristite iRobot HOME aplikaciju za podešavanje, konfigurisanje ili registraciju vaše Roombe serije 900 i Braava jet brisača.

14.03.2017
sve novosti
 
AKCIJA detaljnije
 
AKCIJA detaljnije