- Najbolji robot usisivač na svetu
 

proizvodiRoomba 776

159 3.8
Roomba 776 banner
 

O proizvodu

     
 
 

Vaša ulaznica u svet najboljih robotskih usisavača. Model 776 brojnim prednostima omogućuje pristup do napredne inovacije i maksimalne efikasnosti čišćenja najviše serije 700 robotskih usisavača iRobot Roomba. Za razumnu cenu dobićete provereno najinteligentniji robotski usisavač na tržištu opremljen poboljšanom adaptivnom glavom za čišćenje, upravljanjem čišćenja prostora sa Virtualnim zidom i Virtualnim zidom HALO, sistemima Dirt Detect 2 (na osnovu principa akustičnih i video senzora), ANTITANGLE, Visokokapacitetna posuda za skupljanje prašine AeroVac 2. generacije, visoko efikasnim AeroVac filterima, većim brojem senzora ili na primer naprednim sistemom čišćenja iAdapt.

Osnovne karakteristike Roombe 776

 • Čišćenje svih vrsta tvrdih podova i tepiha
 • Najpametniji navigacioni sistem za čišćenje - iAdapt
 • Trostepeni sistem za čišćenje
 • Sistem za čišćenje duž zidova (prepreka) i uglova Wall Follow
 • Prilagodljiva glava za čišćenje druge generacije
 • Visokokapacitetna posuda za skupljanje prašine AeroVac druge generacije
 • Filtracija dvostrukim AeroVac filterom
 • Indikator napunjenosti posude za prašinu
 • ANTITANGLE sistem sprečavanja mršenja u kablove i rese od tepiha
 • Akustični senzori za detekciju prašine
 • Vremensko programiranje čišćenja
 • Karakteristike Virtuelnog zida (Virtual Wall) sa Virtual Halo
 • Profilisani branik osetljiv na dodir (slow – touch)
 • Senzori protiv pada niz stepenice
 • Baterija XLife 2x duži život

Zašto robot od iRobot-a?

iRobot je usko specijalizovan za robotiku i veći deo zarade ulaže u istraživanje i razvoj, tako da je poslednjih 20 godina lider u robotici, a zbog zasluga u razvijanju iste više puta je nagrađivan. iRobot je osnovan na ubeđenju tri osnivača (Kolin Ugao, Helen Greiner i Rodni Bruks) koji smatraju da će robotika menjati svet i način na koji se lečimo, radimo, učimo ili sređujemo svoju životnu okolinu. Već u prvoj godini od osnivanja iRobot je u saradnji sa NASA Space Exploration programom, proizveo Genghis™ robota dizajniranog za istraživanje svemira. Proboj se dogodio 1998., kada je kompanija iRobot dobila DARPA ugovor za razvoj i proizvodnju taktičkih mobilnih robota iRobot PackBot®.

2002. prvi put ulazi u vojnu upotrebu, iste godine sa National Geographic Society iRobot razvija robota koji pomaže u istraživanju piramida u Egiptu. PackBot-ovi su takođe mapirali kontaminiranu oblast Fukušima posle katastrofe u Japanu u 2011. A 2012. iRobot je pomogao u sprečavanju većih ekoloških posledica nakon izlivanja nafte u Meksičkom zalivu. iRobot je 2002. godine ušao u život svakog od nas. Te godine prvi put na svetlo dana izlazi usisivač robot – Roomba. Tri godine kasnije iRobot lansira Scooba®-u, robota za pranje podova. Zahvaljujući svom bogatom iskustvu, danas iRobot sa nekoliko naprednih robota pomaže u više od 10 miliona domaćinstava širom sveta u čišćenju kuća, stanova i okoline.

Ključne karakteristike
iRobot Roomba 776PET

Inteligentni navigacioni sistem - iAdapt

iRobot Roomba dolazi sa proverenim sistemima koji iRobot čine pravim robotom. Lista počinje sa apsolutno najvažnijim - iAdapt sistemom. iRobot sa „najinteligentijim“ (veštačka inteligencija) navigacionim sistemom čisti prostorije uz pomoć desetina senzora koji prate prostor u sobi 67 puta u sekundi i u saradnji sa 40 predefinisanih pokreta Roomba se prilagođava trenutnim uslovima u prostoriji.

Trostepeni sistem za čišćenje

Trostepeni sistem čišćenja pruža neprevaziđeni kvalitet čišćenja. Roomba bukvalno proteruje prljavštinu iz svakog ugla sobe i usisava ih u visokokapacitenu AeroVac posudu za prašinu druge generacije. Fina prašina se filtrira dvostrukim AeroVac filterom.

1. Rotirajuća četka sa strane

Rotirajuća četka sa strane obezbeđuje čišćenje duž zidova, uglova i prepreka u prostorijama.

2. Dve glavne kontra-rotacione četke

Dve glavne kontra-rotacione četke prikupljaju prašinu, prljavštinu, mrvice, dlake i kosu sa poda.

3. Vakuum usisavanje

Vakuum usisavanjem skuplja nečistoću sa poda i deponuje je u posudu za prašinu.

Prilagodjliva glava za čišćenje druge generacije

Prilagodljiva glava za čišćenje je druga generacija dinamički prilagodljivih glava različitim površinama (parket, laminat, tepih, linoleum, pločice...).

Roomba 776

Visokokapacitetna posuda druge generacije

Visokokapacitetna AeroVac posuda druge generacije je idealna za domove sa kućnim ljubimcima. Skuplja i najfiniju prašinu uz pomoć AeroVac filtera. Takođe je opremljena i indikatorom napujenosti posude, koji će na vreme signalizirati da je vreme da se isprazni.

Akustična i optička detekcija prašine

Sistem Dirt Detect druge generacije pomoću akustičnih i optičkih senzora detektuje zaprljanija područja koja Roomba intenzivnije čisti.

Vremensko programiranje čišćenja

Sa ovom funkcijom možete izabrati dan i vreme kada želite da robot počne sa čišćenjem. Roomba može samostalno bez Vašeg prisustva očistiti Vaš prostor. iRobot poseduje mogućnost vremenskog planiranja čišćenja, jednom dnevno, sedam dana u nedelji. Robot se podesi, na primer, tako da čisti tri puta nedeljno i robot će svake nedelje u planirano vreme očistiti Vaš prostor i održavaće ga besprekorno čistim.

Karakteristike Virtualnog zida sa Virtual Halo

Prostor koji Vam čisti Roomba, može se definisati korišćenjem virtuelnog zida. Virtuelni zid stvara nevidljivu barijeru koju robot ne prelazi. Koristi se u slučaju da želite da očistite samo određeni prostor (prostoriju) ili ako želite da sprečite Roomba-u da priđe električnim kablovima, lomljivim predmetima ili Vašem računaru... Domaćinstva sa životinjama će posebno ceniti Virtual Halo koji stvara zaštitnu zonu i vodi Roombu pažljivo u prostoru gde se nalaze činije za hranu i vodu Vaših ljubimaca tako da ih robot vešto zaobilazi.

Kome je namenjen?

Vrhunski model sa bogatom opremom, namenjen svima koji žele maksimalnu udobnost. Zahvaljujući funkciji Virtual Halo posebno je pogodan za prostore gde postoji rizik da robot naleti na vredne predmete ili činije od hrane i vode Vaših kućnih ljubimaca - Roomba će bezbedno biti navođena oko ovih prepreka. Poseduje i optičku detekciju prljavštine, kao i indikator napunjenosti posude za prašinu.

iRobot Roomba 776PET
776

Ostale karakteristike

ANTITANGLE
Ni-MH baterija
Jednostavan za upotrebu
Kompaktne dimenzije
Mikrofiberni Filter
Bazna stanica
Indikator napunjenosti
Čišćenje svih vrsta podova
Senzori protiv pada
SPOT Clean
Lako održavanje
Branik – osetljiv na dodir
Dijagnostika problema
Prelaz preko pragova
Daljinski upravljač
 
 

ANTITANGLE

iRobot misli na Vaše domaćinstvo pomoću ANTITANGLE tehnologije, koja sprečava mršenje u kablove i rese od tepiha. Čim oseti otpor na četkama, uključuje mu se rotiranje. Na ovaj način, robot se oslobađa i nakon toga nastavlja sa čišćenjem.

 

Ni-MH baterija

iRobot se napaja Ni-MH baterijom (Nikl-Metal Hibrid). Prednost Ni-Mh baterije je u sposobnosti da izdrži visoko opterećenje, da drži stabilan napon i naravno, njen dug životni vek. Kada je baterija iRobota potpuno napunjena, autonomija čišćenja traje veoma dugo. Dopunu baterije iRobota kontroliše mikroprocesor koji prati više parametara uključujući i temperaturu baterije, što daje maksimalan radni vek baterije.

 

Jednostavan za upotrebu

Roomba ne određuje unapred način čišćenja ili koliko dugo će trajati čišćenje. Roomba se uvek prilagođava delu i veličini prostorije koja se čisti. Samo pritisnite dugme „Clean“ i Roomba će se pobrinuti o svemu.

 

Kompaktne dimenzije

Sa svojom visinom od 9,2 cm  Roomba može da čisti ispod većine nameštaja koji se danas nalazi u kućama, stanovima i kancelarijama. Pogotovo je pogodan za čišćenje ispod komada nameštaja koji inače nisu lako dostupni, kao na primer ispod kreveta, garnitura ili kuhinjskih elemenata. Dimenzije su dizajnirane tako da robot može da se podvuče ispod visine nogara koja predstavljaju standard za nameštaj u Evropi.

 

Mikrofiberni Filter

Filter od mikrofibera odstranjuje čak i najfinije čestice prašine. Predviđen je za seriju robota Roomba 600.

 

Bazna stanica

Kada Roomba završi sa čišćenjem, on će automatski naći svoju bazu kako bi dopunio bateriju i pripremio za sledeće čišćenje. Robot može da se vrati na bazu i pre nego što završi čišćenje ako na njemu pritisnete taster „DOCK“.

 

Indikator napunjenosti

Kada se posuda za prašinu napuni, Roomba će Vas svetlosnim signalom na ekranu obavestiti da je posuda puna i da treba da je ispraznite.

 

Čišćenje svih vrsta podova

Roomba robot je dizajniran za čišćenje svih vrsta podnih obloga kao što su parket, tepih, tepison, pločice, linoleum i drugi podovi.

 

Senzori protiv pada

Senzori protiv pada štite iRobot od pada niz stepenice ili sa drugih uzvišenja.

 

SPOT Clean

SPOT clean program se koristi za lokalno čišćenje. Robot čisti površinu prečnika 1m². Drugim rečima, on će Vam poslužiti kao "metla i lopatica za smeće", kada na primer po podu prospete šećer ili brašno, ili ako hoćete da očistite otirač za noge....

 

Lako održavanje

Redovno održavanje povećava vek trajanja Roomba-e. Važno je samo da redovno praznite posudu za prašinu, čistite četke i prednji točak.

 

Branik – osetljiv na dodir

Roomba prepoznaje prepreke pomoću profilisanog gumenog branika osetljivog na dodir. Infracrveni zraci preneti do branika prvo detektuju prepreku, tako da robot uspori ispred nje i nežno je dodirne. Branik je projektovan tako da ne oštećuje nameštaj i druge prepreke. Direktan kontakt sa preprekom zajedno sa bočnom četkom daje bolji efekat pri čišćenju u njihovoj blizini. Zahvaljujući braniku osetljivom na dodir Roomba lako prevazilazi prepreke kao što su na primer prekrivači ili duge zavese. Robotski usisivači serije 700 imaju presovane gumene branike koji postižu još bolje efekte prilikom dodira sa Vašim nameštajem.

 

Dijagnostika problema

iRobot je u stanju da sam dijagnostikuje i zvučnim signalom prijavi potencijalne probleme, kao što su na primer začepljene četke.

 

Prelaz preko pragova

Roomba može lako preći preko lajsni, pragova ili drugih neravnina do 2cm visine.

 

Daljinski upravljač

iRobot može da se kontroliše daljinskim upravljačem. Uključićete ga jednostavnim pritiskom na dugme CLEAN, ako želite da očistite određeni deo stana taster SPOT će Vam u tome pomoći, a „parkiranje“ robota na baznu stanicu izvršićete pritiskom na taster DOCK, što Vam daje poseban komfor prilikom upravljanja robotom. Tasteri sa strelicama će Vam omogućiti da koristite robota kao auto sa daljinskom komandom što uvek obraduje prvenstveno muške članove domaćinstva. Videćete da Vam čišćenje može postati veoma zabavno.

Sadržaj paketa

Baza za punjenje serija 7001x Baza za punjenje serija 700

Prsten za čišćenje1x Prsten za čišćenje

HEPA filter1x HEPA filter

xLife baterija NiMH serija 7001x xLife baterija NiMH serija 700

Roomba 7761x Roomba 776

 

dodatna oprema

Bočne metlice serija 700Bočne metlice serija 700

Četka sa vlaknima serija 700Četka sa vlaknima serija 700

Gumena četka serija 700Gumena četka serija 700

HEPA filteri serija 700HEPA filteri serija 700

Set filtera i metlica serija 700Set filtera i metlica serija 700

 

tehnička specifikacija

Čišćenje parketa, linoleuma, tepiha i drugih tvrdih podloga
Pogodan za prostore sa kućnim ljubimcima
Najpametniji navigacioni sistem za čišćenje iAdapt
Procesor sa prestižnom ARM reputacijom
42 različita senzora
Prilagodljiva glava za čišćenje druge generacije
Sistem za čišćenje duž zidova (prepreka) i uglova Wall Follow
ANTITANGLE Sistem
Akustični i optički senzori za detekciju prašine Dirt Detect druge generacije
Automatsko punjenje baterije na baznoj stanici
Vremensko programiranje čišćenja
Karakteristike Virtuelnog zida sa Virtual Halo
Filtracija dvostrukim AeroVac filterom
Profilisani gumeni branik usporavajućeg dejstva
Indikator napunjenosti posude za prašinu
Visokokapacitetna posuda za skupljanje prašine AeroVac druge generacije
Sklopiva drška za lako rukovanje
Preporuka za čišćenje prostora do 4 sobe (do 120 m²)
Baterija XLife velikog kapaciteta
Vreme punjenja baterije 3 sata
Potrošnja energije u toku punjenja maksimalno 33W
Potrošnja u stand-by modu maksimalno 2W
Dimenzije (mm) 350 x 92 (80 telo robota)
Težina 3.85Kg
Nivo buke < 60 dB

Roomba 776: Rečnik pojmova

Roomba 776 video

 
POREĐENJE MODELA  
Cena* 59 990 din *Preporučena maloprodajna cena. Uslove kupovine pogledajte ovde
e-prodavnica  
 

iRobot HOME aplikacija

Koristite iRobot HOME aplikaciju za podešavanje, konfigurisanje ili registraciju vaše Roombe serije 900 i Braava jet brisača.

14.03.2017
sve novosti
 
AKCIJA detaljnije
 
AKCIJA detaljnije