- Najbolji robot usisivač na svetu
 

proizvodiBraava 390t

166 3.2
Braava 390t banner
 

O proizvodu

     
 
 

Već više od 23 godine, iRobot je posvećen robotici i stalnim razvojem novih. Naši istraživački roboti uspešni su u najopasnijim ratnim zonama ili u uslovima prirodnih katastrofa, gde moraju biti 100% uspešni. Isti standardi važe i za sve naše robote za domaćinstvo. Kada se odlučite za iRobot Braava čistač, možete računati na 100% efikasnosti svakog dana i bilo gde.

Glavne prednosti Braave 390t

  • Vrlo tihi rad
  • Efikasna krpa od mikrofibera
  • Jednostavno upravljanje
  • Za sve vrste čvrstih podova
  • NorthStar navigacija
  • sistem Pro-Clean: sa rezervoarom za vodu za čišćenje
  • Dva načina čišćenja: suvo i mokro
  • Čišćenje uza zid i ispod nameštaja
  • Funkcija Pauza/Uključivanje
  • Turbo punjač

Zašto odabrati robota od iRobota?

iRobot je usko specijalizovan za robotiku i veći deo zarade ulaže u istraživanje i razvoj, tako da je poslednjih 20 godina lider u robotici, a zbog zasluga u razvijanju iste više puta je nagrađivan. iRobot je osnovan na ubeđenju tri osnivača (Kolin Ugao, Helen Greiner i Rodni Bruks) koji smatraju da će robotika menjati svet i način na koji se lečimo, radimo, učimo ili sređujemo svoju životnu okolinu. Već u prvoj godini od osnivanja iRobot je u saradnji sa NASA Space Exploration programom, proizveo Genghis™ robota dizajniranog za istraživanje svemira. Proboj se dogodio 1998., kada je kompanija iRobot dobila DARPA ugovor za razvoj i proizvodnju taktičkih mobilnih robota iRobot PackBot®.

2002. prvi put ulazi u vojnu upotrebu, iste godine sa National Geographic Society iRobot razvija robota koji pomaže u istraživanju piramida u Egiptu. PackBot-ovi su takođe mapirali kontaminiranu oblast Fukušima posle katastrofe u Japanu u 2011. A 2012. iRobot je pomogao u sprečavanju većih ekoloških posledica nakon izlivanja nafte u Meksičkom zalivu. iRobot je 2002. godine ušao u život svakog od nas. Te godine prvi put na svetlo dana izlazi usisivač robot – Roomba. Tri godine kasnije iRobot lansira Scooba®-u, robota za pranje podova. Zahvaljujući svom bogatom iskustvu, danas iRobot sa nekoliko naprednih robota pomaže u više od 10 miliona domaćinstava širom sveta u čišćenju kuća, stanova i okoline.

Ključne funkcije
iRobot Braava 390t

NorthStar navigacija

Tehnologija je razvijena u saradnji sa američkom svemirskom agencijom NASA i deluje kao kućni GPS. NorthStar navigacijska kocka Braavi šalje signal kojim utvrđuje njen trenutni položaj u prostoru. Zahvaljujući njemu Braava zna šta je već očistila i koja mesta je još potrebno očistiti. Kada Braava završi sa čišćenjem vraća se na mesto gde je započela sa čišćenjem i isključuje se.

Efikasne krpe od mikrofibera

iRobot Braavu možete koristiti za suvo i/ili mokro čišćenje. Možete koristiti posebne krpe od mikrofibera ili krpe za jednokratnu upotrebu. Bela krpa sakuplja prašinu, kosu, životinjsku dlaku i koristi se za suvo čišćenje. Plava krpa je namenjena mokrom čišćenju. Krpe se jednostavno postave u glavu za čišćenje koja je magnetom pričvršćena za robota, a nakon završenog čišćenja jednostavno se skinu i operu u mašinu za pranje veša.

Nečujno čišćenje

Braava je tokom svog rada izuzetno tiha. Bez teškoće može čistiti i noću ili u zoru i zasigurno neće probuditi niti jednog ukućana. Braava nije usisavač i zato može imati ugrađen motor s tihim radom, ali uprkos tome temeljno sakuplja prašinu, dlake, mrve i kosu.

Roomba 790

Dva načina čišćenja

Braava 390t omogućuje dva načina čišćenja: suvo i mokro čišćenje. Kod suvog načina Braava uklanja prašinu, dlake životinja, mrve, kosu sa svih vrsta podnih površina; ne može obaviti čišćenje tvrdokornih mrlja koje su se prilrpile za podove. Nečistoća se skuplja na krpi od mikrofibera koju nakon čišćenja možete samo istresti ili oprati. U mokrom načinu čišćenja Braava uz pomoć posebnih kretnji (gore, dole, levo, desno) i vlažne krpe sakuplja prljavštinu i polira podove.

Čišćenje uza zid i ispod nameštaja

Braava čisti inteligentno i dosledno - bez teškoće se kreće ispod nameštaja, kreveta, kuhinjskih elemenata, stolica, stolova i to bez oštećivanja predmeta. Izbegava stepenice i tepihe, a kada na njih naiđe okrene se i očisti prostor oko njih. I vaša Braava zna da nije moguće čišćenje tepiha krpom od mikrofibera.

Pro-Clean sistem

Pro-Clean sistem je deo mokrog čišćenja robota Braava 390t. Pro-Clean posuda u velikoj meri povećava efikasnost čišćenja. Deluje kao rezervoar kod kojeg posudu glave za čišćenje napunimo vodom ili sredstvom za poliranje podova koje se zatim prilikom mokrog čišćenja postupno izlučuje u krpu za čišćenje te istu vlaži. Zato nije potrebno neprestano prekidati čišćenje i vlažiti krpu.

Funkcija Pauza/Uključivanje - Pause/Resume

Morate prekinuti Braavu da biste videli šta i kako je napravila i zatim nastaviti? Nema problema. Funkcija Pauza/Uključivanje omogućuje da Braava nastavi sa čišćenjem na mestu gdje ste je zaustavili. Braava pamti mapu područja koje čisti. Tako možete usred čišćenja zameniti krpu i robot će nakon zamene nastaviti sa čišćenjem.

Za koga?

Robotski uređaj za čišćenje podova iRobot Braava 390t je vrlo koristan za svaki prostor koji ima parket, a pre svega za veće stanove ili kuće. Sa jednim punjenjem Braava može suvo očistiti površinu do 200m2 ili sa mokrim čišćenjem do 60m2. Velika prednost je sistem Pro-Clean koji omogućuje potpuno čišćenje vaših podova. Braava 390t se može i vrlo brzo napuniti (4 sata ili 2 sata sa turbo punjačem), što znači da vrlo brzo može nastaviti sa radom.

iRobot Braava 390t
390t

Ostale karakteristike

Senzori protiv pada
mikrofiberne krpe
NorthStar navigacija
NorthStar navigation Cube
Sistem Pro-Clean
Režim za brisanje
Režim za mopovanje
Tiho čišćenje
Funkcija Pauziranja
 
 

Senzori protiv pada

Senzori protiv pada štite iRobot od pada niz stepenice ili sa drugih uzvišenja.

 

mikrofiberne krpe

iRobot Braava se koristi za čišćenje i "mopovanje" mikrofibernim krpama posebno dizajniranim za čišćenje koje daju bolje efekte. Belo platno se koristi za suvo čišćenje, ili brisanje. Plava tkanina je posebno dizajnirana za mokro čišćenje "mopovanje" . Krpe se lako montiraju na robota preko magnetnih traka i gumenih šina kojima se zabravljuje. Kada završite čišćenje možete lako skunuti krpe i oprati ih u mašini za veš.

 

NorthStar navigacija

NorthStar Navigacija služi kao navigacioni sistem za robotski mop iRobot Braava. Tehnologija je razvijena u saradnji sa svemirskom agencijom NASA. NorthStar navigacija radi kao interni GPS. NorthStar navigaciona kocka (Cube) šalje signal uz pomoć koga Braavo sa velikom preciznošću identifikuje svoju trenutnu lokaciju u sobi i mesta koja treba još očistiti. Na kraju brisanja Braava se uvek vraća na mesto gde je započeto čišćenje.

 

NorthStar navigation Cube

To je deo navigacionog sistema mop robota iRobot Braava. Ona deluje kao kontrolor Braava-e, identifikuje njegovu trenutnu lokaciju, uglove sobe, mesta koja su očišćena i mesta koja treba da se očiste.

 

Sistem Pro-Clean

Pro-Clean sistem je deo mop robota Braava 380. Pri čišćenju, Pro-Clean značajno povećava efikasnost čišćenja. Pro-Clean deluje kao rezervoar koji Vam omogućava da koristite program vlažnog čišćenje poda. Microfiberna krpa je vlažna dok traje čišćenje. Zahvaljujući tome Braava 380 uklonja i mrlje sa poda.

 

Režim za brisanje

iRobot Braava nudi dva režima za čišćenje, brisanje i mopovanje. Režim za brisanje se koristi za uklanjanje prašine, dlaka i mrvica sa svih vrsta tvrdih podova. Nečistoća se skuplja na mikrofibernoj krpi koju posle brisanja samo istresete. Kada je u režimu brisanja Braava se kreće po sobi u dugim potezima, napred - nazad, napred - nazad, itd.

 

Režim za mopovanje

iRobot Braava nudi dva režima za čišćenje, brisanje i mopovanje. Režim za mopovanje je efikasan za vlažno brisanje tvrdih podova. Braava se kreće u kratkim potezima, desno - napred i nazad, levo - napred i nazad, napred i nazad. Ovakvim kretanjem može veoma efikasno da očisti sa poda masnoću i prljavštinu. Mopovanje unapredjujete sa Pro-Clean sistemom, koji je sastavni deo modela Braava 380.

 

Tiho čišćenje

Velika prednost mop robota Braave je njegov tihi rad. Braavu pokreće tihi elektromotor koji omogućava da ga jedva čujete tokom čišćenja. Na Vama ostaje da uživate u tišini uz knjigu ili odmarate u krevetu, izvesno je da Vas Braava neće uznemiravati.

 

Funkcija Pauziranja

Ova funkcija je dostupna kod mop robota iRobot Braava. Treba da zaustavite Braavu, kako bi videli šta treba da očisti, a zatim želite da nastavite proces čišćenja? Nije problem. Funkcija Pauza/Nastavak (Pause/Resume) obezbeđuje da  Braava nastavi sa čišćenjem tamo gde je stao.

Sadržaj paketa

Rezervoar za pranje Pro-Clean1x Rezervoar za pranje Pro-Clean

Višenamenska podloška za čišćenje1x Višenamenska podloška za čišćenje

Navigacija NorthStar1x Navigacija NorthStar

Mikrofiber krpe - mokro brisanje 3/12x Mikrofiber krpe - mokro brisanje 3/1

Mikrofiber krpe - kombinovano brisanje 3/12x Mikrofiber krpe - kombinovano brisanje 3/1

Baterija Braava 300/3901x Baterija Braava 300/390

Braava 390t1x Braava 390t

 

tehnička specifikacija

U potpunosti tihi rad
Efikasna krpa od mikrofibera
Jednostavno upravljanje
Za sve vrste čvrstih podova
NorthStar navigacija
Dva načina čišćenja: suvo i mokro
Pro-Clean rezervoar
Čišćenje uza zid i ispod nameštaja
Senzor protiv pada niz stepenice
Funkcija Pauza/Uključivanje
Funkcija brzog punjenja
Ručka za lakše prenošenje
NiMH baterija 2000 mAh
Suvo čišćenje – baterija: do 4 sata / 200 m²
Mokro čišćenje – baterija: do 2,5 sata / 60 m²
Vreme punjenja: 2 sata sa turbo punjačem (u pakovanju)
Težina: 1,8 kg
Dimenzije: 244 x 216 x 79 mm

Braava 390t: Rečnik pojmova

Braava 390t video

 
POREĐENJE MODELA  
Cena* 44 990 din *Preporučena maloprodajna cena. Uslove kupovine pogledajte ovde
e-prodavnica  
 

iRobot HOME aplikacija

Koristite iRobot HOME aplikaciju za podešavanje, konfigurisanje ili registraciju vaše Roombe serije 900 i Braava jet brisača.

14.03.2017
sve novosti
 
AKCIJA detaljnije
 
AKCIJA detaljnije