podrškaRečnik pojmova iRobot

 
sve
  Braava
Braava
  Roomba serija 600
Roomba
serija 600
  Roomba serija 700
Roomba
serija 700
  Scooba
Scooba
  Looj 330
Looj
330
  Mirra 530
Mirra
530

Plutajući kabl

Mirra 530 ima 18m dug plutajući kabl, koji se koristi za napajanje robota. Zahvaljujući svojim karakteristikama on ne smeta robotu prilikom kretanja i čišćenja bazena.

Niskoprofilni dizajn

Looj  330 robotski čistač oluka je pogodan za većinu oluka. Njegov niskoprofilni dizajn omogućava Vam da premostite određene delove uprkos preprekama (crep koji prelazi oluk i sl.).

Izbacivač

Izbacivači su deo glave za čišćenje robota Looj 330 i osiguravaju efikasno uklanjanje prljavštine iz oluka. Looj sadrži sklop standardnih izbacivača, onda sklop izbacivača koji su manji i kompaktniji. Pravilan izbor omogućava da prilagodite čišćenje različitih vrsta nečistoća, u zavisnosti od sezone.

Prenosiva ručka

iRobot Looj 330 ima odvojivu ručku, koja istovremneo služi kao daljinski upravljač. Ako izaberete režim ručnog čišćenja, možete da kontrolišete pravac čišćenja robota (napred i nazad) preko daljinskog upravljača, a takođe možete odrediti i brzinu kojom će robot čistiti.

500 o/min

Glava za čišćenje robota za čišćenje oluka Looj 330 se okreće brzinom od 500 obrtaja u minuti, tako da izuzetno brzo i efikasno čisti oluk.

Četvorofazna glava za čišćenje

Četvorofazna glava za čišćenje je deo robota za čišćenje oluka Looj 330. Njen glavni zadatak je da očisti oluke od zapekle nečistoće. Ona rotira brzinom od 500 obrtaja u minuti i lako čisti oluke ispunjene lišćem, komadima drveta i borovih iglica, izbacujuči ih iz oluka. Sastoji se od niza četki i izbacivača zamenjivih u zavisnosti od vrste nečistoće.

Robotski Čistač oluka

Robotski Čistač oluka je mali i koristan alat za svakog vlasnika kuće. Popnete se na merdevine, postavite robota u oluk i ostavite ga da radi. Robot Čistač oluka prolazi svaki delić oluka i izbacuje svu prljavštinu iz njega. Vama ostaje samo da počistite ostatke prljavštine ispod krova. Sa robotom za čišćenje oluka izbeći ćete rad na visini, rizik od povreda i uštedeti mnogo vremena.

Robotski brisač

Za brisanje podova iRobot Vam preporučuje Scooba-u, robota za brisanje podova. Zahvaljujući Scooba-i, možete bez napora svakodnevno čistiti Vaš pod.

Karakteristike Virtuelnog zida

Prostor koji Vam čisti Roomba, može se definisati korišćenjem virtuelnog zida. Virtuelni zid stvara nevidljivu barijeru koju robot ne prelazi. Koristi se u slučaju da želite da očistite samo određeni prostor (prostoriju) ili ako želite da sprečite Roomba-u da priđe električnim kablovima, lomljivim predmetima ili Vašem računaru.

Karakteristike Virtuelnog zida Lighthouse

Virtuelni zid Lighthouse kombinuje dve funkcije. Možete ga koristiti kao virtuelni zid koji robot neće prelaziti kako bi definisali prostor ili deo prostora koji želite da očistite, a takođe sa nevidljivim infracrvenim signalom navodi Roomba-u da postepeno očisti ceo prostor „sobu po sobu“. Preporučujemo korišćenje samo 3 Virtuelna zida Lighthouse u zavisnosti od veličine i složenosti prostora.

Funkcija vremenskog programiranja čišćenja

Sa ovom funkcijom možete izabrati dan i vreme kada želite da robot počne sa čišćenjem. Roomba može samostalno bez Vašeg prisustva očistiti Vaš prostor. iRobot nudi planiranje vremena čišćenja svakog dana u različito vreme. Robot se podesi, na primer, tako da čisti tri puta nedeljno i robot će svake nedelje u planirano vreme očistiti Vaš prostor i održavaće ga besprekorno čistim.

Optički senzori nečistoće

Pomoću optičkih senzora Roomba detektuje prljavija područja koja se onda intezivnije čiste.

Akustična detekcija nečistoće

Korišćenjem akustičnih senzora detektuju se zaprljanija područja koja se tada intenzivnije čiste.

Otpornost na vodu

Vodootporna obrada iRobot čistača oluka nije samo važna za uklanjanje mokrih listova i prljavštine iz oluka, već i za lako čišćenje robota sa baštenskim crevom.

Robotski MOP

iRobot i u 2013. godini proširuje portfolio sa zanimljivim proizvodom - iRobot robotski mop Braava, ovo je novi proizvod koji pripada robotima za čišćenje kuće. Zahvaljujući vrlo efikasnoj mikrofibernoj krpi, robot MOP će prebrisati ili obrisati nered na podu, čak će očistiti i uz zidove i ispod nameštaja. Braava radi veoma tiho i veoma inteligentno, jer radom upravlja navigacioni sistem razvijenu saradnji sa NASA-om. Možete da birate između dva modela Braava - 320 i 380.

mikrofiberne krpe

iRobot Braava se koristi za čišćenje i "mopovanje" mikrofibernim krpama posebno dizajniranim za čišćenje koje daju bolje efekte. Belo platno se koristi za suvo čišćenje, ili brisanje. Plava tkanina je posebno dizajnirana za mokro čišćenje "mopovanje" . Krpe se lako montiraju na robota preko magnetnih traka i gumenih šina kojima se zabravljuje. Kada završite čišćenje možete lako skunuti krpe i oprati ih u mašini za veš.

Pumpa i sistem za filtriranje

Robot za čišćenje bazena iRobot Mirra 530 koristi za čišćenje sopstvenu pumpu i sistem za filtriranje sa aktivnim filterima. Mirra filtrira 265 litara vode za jedan minut odnosno skoro 16.000 litara vode na sat. Moćne pumpe pomažu da voda iz bazena cirkuliše kroz filtere i na taj način bolje filtrira vodu. Ovaj proces takođe poboljšava kretanje vode, što pomaže centralnom sistemu za filtraciju u bazenima.

PVA točkovi

Robot iRobot Mirra 530, je opremljen sa četiri obložena PVA točka, kako bi se bezbedno kretao. Upotreba ovog materijala obezbeđuje odlično prijanjanje i stabilnost na svim vrstama površina bazena. Zbog visokih točkova i PVA materijala, Mirra može bezbedno da se kreće po dnu i po stranicama bazena.

PVC četka

To je deo koji vrši čišćenje bazena kod robota Mirra 530. Aktivna PVC četka uklanja mrlje i bakterije koje se posle bezbedno skladište u kanisteru za filtriranje.

Kanisteri za filtriranje

Robotski čistač bazena Mirra 530 izbacuje nečistoću kroz specijalno dizajniran kanister za filtriranje, koji se lako održava. Samo izvadite kanister i operete ga sa baštenskim crevom.

iAdapt Nautiq

Prilikom kreiranja iAdapt Nautiq, inženjeri su bili inspirisani rezultatima iAdapt kod usisivača robota iRobot Roomba i robota brisača iRobot Scooba, koji je kasnije adaptiran za efikasno korišćenje u trodimenzionalnom svetu. Takođe, robot  za čišćenje bazena iRobot Mirra 530, prvo izmeri dimenzije bazena i na osnovu toga bira najprikladniji režim čišćenja. Prilikom čišćenja svaki deo poseti više puta, konstantno se prilagođavajući trenutnim uslovima. Na taj način postiže dobre rezultate prilikom čišćenja.

Funkcija Pauziranja

Ova funkcija je dostupna kod mop robota iRobot Braava. Treba da zaustavite Braavu, kako bi videli šta treba da očisti, a zatim želite da nastavite proces čišćenja? Nije problem. Funkcija Pauza/Nastavak (Pause/Resume) obezbeđuje da  Braava nastavi sa čišćenjem tamo gde je stao.

Tiho čišćenje

Velika prednost mop robota Braave je njegov tihi rad. Braavu pokreće tihi elektromotor koji omogućava da ga jedva čujete tokom čišćenja. Na Vama ostaje da uživate u tišini uz knjigu ili odmarate u krevetu, izvesno je da Vas Braava neće uznemiravati.

Režim za mopovanje

iRobot Braava nudi dva režima za čišćenje, brisanje i mopovanje. Režim za mopovanje je efikasan za vlažno brisanje tvrdih podova. Braava se kreće u kratkim potezima, desno - napred i nazad, levo - napred i nazad, napred i nazad. Ovakvim kretanjem može veoma efikasno da očisti sa poda masnoću i prljavštinu. Mopovanje unapredjujete sa Pro-Clean sistemom, koji je sastavni deo modela Braava 380.

Režim za brisanje

iRobot Braava nudi dva režima za čišćenje, brisanje i mopovanje. Režim za brisanje se koristi za uklanjanje prašine, dlaka i mrvica sa svih vrsta tvrdih podova. Nečistoća se skuplja na mikrofibernoj krpi koju posle brisanja samo istresete. Kada je u režimu brisanja Braava se kreće po sobi u dugim potezima, napred - nazad, napred - nazad, itd.

Sistem Pro-Clean

Pro-Clean sistem je deo mop robota Braava 380. Pri čišćenju, Pro-Clean značajno povećava efikasnost čišćenja. Pro-Clean deluje kao rezervoar koji Vam omogućava da koristite program vlažnog čišćenje poda. Microfiberna krpa je vlažna dok traje čišćenje. Zahvaljujući tome Braava 380 uklonja i mrlje sa poda.

NorthStar navigation Cube

To je deo navigacionog sistema mop robota iRobot Braava. Ona deluje kao kontrolor Braava-e, identifikuje njegovu trenutnu lokaciju, uglove sobe, mesta koja su očišćena i mesta koja treba da se očiste.

NorthStar navigacija

NorthStar Navigacija služi kao navigacioni sistem za robotski mop iRobot Braava. Tehnologija je razvijena u saradnji sa svemirskom agencijom NASA. NorthStar navigacija radi kao interni GPS. NorthStar navigaciona kocka (Cube) šalje signal uz pomoć koga Braavo sa velikom preciznošću identifikuje svoju trenutnu lokaciju u sobi i mesta koja treba još očistiti. Na kraju brisanja Braava se uvek vraća na mesto gde je započeto čišćenje.

Prilagodljiva glava za čišćenje

Prilagodljiva glava za čišćenje je druga generacija dinamički prilagodljivih glava različitim površinama (laminat, tepih, linoleum, pločice...).

AeroVac – visokokapacitetna posuda za prašinu

Visokokapacitetna posuda je idealna za domove sa kućnim ljubimcima. Skuplja i najfiniju prašinu.

Čišćenje svih vrsta podova

Roomba robot je dizajniran za čišćenje svih vrsta podnih obloga kao što su parket, tepih, tepison, pločice, linoleum i drugi podovi.

Indikator napunjenosti

Kada se posuda za prašinu napuni, Roomba će Vas svetlosnim signalom na ekranu obavestiti da je posuda puna i da treba da je ispraznite.

Bazna stanica

Kada Roomba završi sa čišćenjem, on će automatski naći svoju bazu kako bi dopunio bateriju i pripremio za sledeće čišćenje. Robot može da se vrati na bazu i pre nego što završi čišćenje ako na njemu pritisnete taster „DOCK“.

Mikrofiberni Filter

Filter od mikrofibera odstranjuje čak i najfinije čestice prašine. Predviđen je za seriju robota Roomba 600.

Kompaktne dimenzije

Sa svojom visinom od 9,2 cm  Roomba može da čisti ispod većine nameštaja koji se danas nalazi u kućama, stanovima i kancelarijama. Pogotovo je pogodan za čišćenje ispod komada nameštaja koji inače nisu lako dostupni, kao na primer ispod kreveta, garnitura ili kuhinjskih elemenata. Dimenzije su dizajnirane tako da robot može da se podvuče ispod visine nogara koja predstavljaju standard za nameštaj u Evropi.

Jednostavan za upotrebu

Roomba ne određuje unapred način čišćenja ili koliko dugo će trajati čišćenje. Roomba se uvek prilagođava delu i veličini prostorije koja se čisti. Samo pritisnite dugme „Clean“ i Roomba će se pobrinuti o svemu.

HEPA filter

Dvostruki HEPA filter hvata čak i najfinije čestice prašine i polena, tako da najkvalitetnije štiti Vas i Vaše ukućane od alergija. Primenjuje se u seriji robota Roomba 700.

Sistem Wall Follow

Sa bočnom četkom i Wall Follow sistemom Roomba može efikasno čistiti i mesta uz nameštaj, zidove, uglove kao i druge teško dostupne delove prostorija.

Ni-MH baterija

iRobot se napaja Ni-MH baterijom (Nikl-Metal Hibrid). Prednost Ni-Mh baterije je u sposobnosti da izdrži visoko opterećenje, da drži stabilan napon i naravno, njen dug životni vek. Kada je baterija iRobota potpuno napunjena, autonomija čišćenja traje veoma dugo. Dopunu baterije iRobota kontroliše mikroprocesor koji prati više parametara uključujući i temperaturu baterije, što daje maksimalan radni vek baterije.

ANTITANGLE

iRobot misli na Vaše domaćinstvo pomoću ANTITANGLE tehnologije, koja sprečava mršenje u kablove i rese od tepiha. Čim oseti otpor na četkama, uključuje mu se rotiranje. Na ovaj način, robot se oslobađa i nakon toga nastavlja sa čišćenjem.

Daljinsko upravljanje

Sistem daljinskog upravljanja Vam omogućava da uključite Roomba-u, podesite program ili čak direktno kontrolišete Roomba-u prilikom čišćenja. Osnovna funkcija je da Vam pomogne u čišćenju, ali za mnoge ovo predstavlja i vid zabave.

SPOT Clean

SPOT clean program se koristi za lokalno čišćenje. Robot čisti površinu prečnika 1m². Drugim rečima, on će Vam poslužiti kao "metla i lopatica za smeće", kada na primer po podu prospete šećer ili brašno, ili ako hoćete da očistite otirač za noge....

Senzori protiv pada

Senzori protiv pada štite iRobot od pada niz stepenice ili sa drugih uzvišenja.

Scooba Cleaning Head

Scooba Cleaning Head (Scooba glava za čišćenje) služi kao osnovna četka za čišćenje koja je napravljena od specijalnih materijala za detaljno mokro čišćenje. Ne ostavlja tragove i efikasno uklanja nečistoće sa tvrdih podova.

Usisivač Robot

Nemate robotski usisivač? To verovatno znači da Vam je usisavanje zabavno i da Vam se ne dopada da Vašu omiljenu aktivnost poverite nekom drugom. Ako Vam ova aktivnost ipak više nije zabavna, imamo rešenje - iRobot usisivač je mali pomoćnik u Vašem domaćinstvu koji samostalno uspeva da očisti podove, uključujući parket, laminat, linoleum ili razne prostirke. Softverski programiran, robot radi bez Vaše pomoći. Jednostavno ga uključite, a onda Vam preostaje da noge stavite na sto i uživate u gledanju TV-a, ili nekoj drugoj aktivnosti. Robotski usisivač iRobot je takođe opremljen sofisticiranim senzorima, tako da se dobro snalazi u svakom prostoru. Nema problema sa prelazom preko praga i nema problema sa stepeništem. Kada se približi stepeništu, senzor reaguje i program ga obaveštava da je u „opasnosti“. Ne treba da se brinete da će doći do nekog problema. Dajte mu šansu i bićete prijatno iznenađeni kvalitetom rezultata!

Scooba Storage Mat

Scooba Storage Mat (Scooba kućište) je komponenta koju bi Vam preporučili da kupite za Vašeg Scooba robota. Služi za čuvanje Scooba robota u periodima kada ne radi.

Scooba Cleaning Brush

Scooba Cleaning Brush (Scooba četka za čišćenje) se koristi za model 390 Scooba i pravljena je od specijalnih materijala koji služe za detaljno mokro čišćenje. Ne ostavlja tragove i efikasno uklanja nečistoće sa tvrdih podova.

iAdapt

iRobot Roomba dolazi sa proverenim sistemima koji iRobot čine pravim robotom. Lista počinje sa apsolutno najvažnijim - iAdapt sistemom. iRobot sa „najinteligentijim“ (veštačka inteligencija) navigacionim sistemom čisti prostorije uz pomoć desetina senzora koji prate prostor u sobi 67 puta u sekundi, i u saradnji sa 40 predefinisanih pokreta Roomba se prilagođava trenutnim uslovima u prostoriji.

Scooba Filter

Scooba Filter chrání robota před zanášením a celý vakuový systém před poškozením. Prachová absorpce zde není nutná, jelikož prach se perfektně zachytí v zásobníku na špinavou vodu. 

Scooba Vacuum Port

Scooba Vacuum Port je komponent, který je přímo součástí robota. Jde o nasávací krk, jenž vysává nepořádek před Scoobou. Nepořádek se dostane přes Vacuum Port do zásobníku se špinavou vodou, se kterou se smíchá.

Scooba Juice

Scooba Juice je koncentrovana tečnost za pranje i poliranje podova i posebno je napravljena za potrebe čišćenja iRobot Scooba robota. Jdinstveni sastav koncentrata karakteriše izuzetno antibakterijsko dejstvo. Laboratorijski testovi pokazuju da Scooba Juice otklanja do 98% svih bakterija. Efekat išćenja je pojačan sastavom tečnosti koja je na prirodnoj bazi, tako da je organski razgradiva i ekološki neškodljiva, što obezbeđuje potpunu higijenske zaštitu podova i životne okoline.

Prelaz preko pragova

Roomba može lako preći preko lajsni, pragova ili drugih neravnina do 2cm visine.

Dijagnostika problema

iRobot je u stanju da sam dijagnostikuje i zvučnim signalom prijavi potencijalne probleme, kao što su na primer začepljene četke.

Branik – osetljiv na dodir

Roomba prepoznaje prepreke pomoću profilisanog gumenog branika osetljivog na dodir. Infracrveni zraci preneti do branika prvo detektuju prepreku, tako da robot uspori ispred nje i nežno je dodirne. Branik je projektovan tako da ne oštećuje nameštaj i druge prepreke. Direktan kontakt sa preprekom zajedno sa bočnom četkom daje bolji efekat pri čišćenju u njihovoj blizini. Zahvaljujući braniku osetljivom na dodir Roomba lako prevazilazi prepreke kao što su na primer prekrivači ili duge zavese. Robotski usisivači serije 700 imaju presovane gumene branike koji postižu još bolje efekte prilikom dodira sa Vašim nameštajem.

Lako održavanje

Redovno održavanje povećava vek trajanja Roomba-e. Važno je samo da redovno praznite posudu za prašinu, čistite četke i prednji točak.

Trostepeni sistem čišćenja

Trostepeni sistem čišćenja garantuje savršeno uredne podove u vašem domu. Postoje tri istovremena procesa:
 
1. Rotirajuća četka sa strane obezbeđuje čišćenje duž zidova, uglova i prepreka u prostorijama.
2. Dve glavne kontra-rotacione četke prikupljaju prašinu, prljavštinu, mrvice i kosu sa poda.
3. Vakuum usisavanjem skuplja nečistoću i deponuje je u posudu za prašinu.

Branik – osetljiv na dodir

Roomba prepoznaje prepreke pomoću branika osetljivog na dodir. Infracrveni zraci preneti do branika prvo detektuju prepreku, tako da robot uspori ispred nje i nežno je dodirne. Branik je projektovan tako da ne oštećuje nameštaj i druge prepreke. Direktan kontakt sa preprekom zajedno sa bočnom četkom daje bolji efekat pri čišćenju u njihovoj blizini. Zahvaljujući braniku osetljivom na dodir Roomba lako prevazilazi prepreke, kao što su na primer, prekrivači ili duge zavese. 

Wi-Fi povezivanje

Povezivanje putem Wi Fi konekcije.

Touch control (osetljiv na dodir)

Roomba Vas u potpunosti uvodi u svet tehnologije 21. veka, sa ekranom osetljivm na dodir (touch screen) koji je zamenio tradicionalne dugmiće.
 

Roomba® i7+ priznanje iF Designe Award

Ponosno Vas obaveštavamo da je naš novi Roomba® i7 + robotski usisivač osvojio nagradu iF Designe u kategoriji robotskih usisavača 2019!

08.04.2019
sve novosti
 
REZERVNI DELOVI

četkice, filteri, baterije...
Poručivanje tel: +381 (0)63 44 77 88 email:servis@irobot.rs
 
sve vesti