o iRobot-uProfesionalni roboti iRobot

Porfesionální roboti header

iRobot 510 PackBot

     
 
 
iRobot 510 PackBot
Možda najuspešniji profesionalni robot od iRobot-a, učestvovao je u poslovima na nekoliko kontinenata i pomogao u desetinama vanrednih situacija. PackBot savršeno demonstrira sposobnost i brend filozofiju iRobot-a. Pomaže baš tamo gde je potrebno. Inteligentan, izdržljiv i praktičan, robot je u stanju da pruži ruku kada čovek nije u stanju ili je to suviše opasno za njega. Zato je iRobot PackBot intervenisao u brojnim situacijama i spasavanjima kao npr. 2011. godine u Japanu kada je bila nesreća u nuklearnoj elektrani Fukušima.
 
5 konfiguracija za sve situacije
Prvobitni je PackBot služio za pronalaženje i demontiranje raznih vrsta eksplozivnih naprava. Može se kupiti u pet osnovnih konfiguracija.
 
iRobot PackBot 510 konfiguracije Hazmat Tehnicians uspeva da otkrije i identifikuje hemikalije, zračenje, i organska jedinjenja. Prvi je koji u reagovanju u potpunosti ispunjava zahteve SWAT jedinica. Uklanja eksplozivne naprave i istražuje opasna mesta. iRobot 510 PackBot može da se kreće po kamenju, blatu i snegu pri brzinama manjim od 10 Km/h, čak može da savlada uspone do 60 stepeni.
 
Do 16 milja po jednom punjenju
Robot može da koristi jaku mehaničku “ruku” za punjenje i pražnjenje bilo kog objekta. PackBot, nije samo igračka sa daljinskim upravljačem koja zavisi od upravljanja i razmišljanja rukovaoca. Zahvaljujući naprednom softveru - Aware® 2 Robot Intelligence Software - iRobot PackBot može i potpuno sam da obrađuje podatke i odradi postavljenje zadatke bez ljudske pomoći.
 
Sa jednim punjenjem može da pređe udaljenosti od 16 milja i u jednom potezu radi više od četiri sata.

Pomaže tamo gde je potrebno
iRobot PackBot Roboti su spasili živote mnogih civila i vojnika. Izuzetan posao iRobot PackBot je obavio i u Japanu prilikom nesreće u nuklearnoj elektrani u Fukušimi 2011. godine.

iRobot SUGV

     
 
 
iRobot SUGV

Dok se  iRobot PackBot 510 koristi zbog svoje težine i često se prevozi sa motorizovanim jedinicama do mesta dejstva, iRobot SUGV je potpuno drugačiji. On je mali, lagan, okretan i lak za korišćenje.

Mali, lagan, odlučan

iRobot SUGV je težak u zavisnosti od modela, od 13,2 do14,5 Kg (lakši je model SUGV 310, dok je SUGV 320 teži). Obe varijante su razvijene u saradnji sa Boingom. Koji je najčešći način za korišćenje iRobot SUGV? Zamislite situaciju u kojoj se jedinica nalazi na neprijateljskoj teritoriji u kojoj treba istražiti tunel. To može predstavljati veliku opasnost za čoveka. 

Ovakve situacije su idealne za SUGV model. Operater ga pušta i iRobot SUGV kreće u istraživanje. U ovakvim situacijama, Vi ćete saznati da li Vas unutar tunela pored miševa i pacova čekaju neprijatelji koji žele da Vam naude. Robot staje u takozvani vojni ranac „Molle”, tako da se lako prenosi gde god je to potrebno.

Videti i biti viđen

Robot se orijentiše u skoro svim uslovima. Sa termovizijskim kamerama vidi u mraku, dimu ili magli. Kamera sa 312 X optičkim zumom i autofokusom omogućava Vam da vidite sve bilo u toku dana ili noći, u neverovatnom kvalitetu i rezoluciji u kojoj možete da uočite sve detalje. Između ostalih korisnih dodataka ima i laserski daljinomer, koji omogućava određivanje udaljenosti objekata od robota.

Kontrola na iRobot-u je preuzeta iz konzola za video igre tako da je bitno smanjeno vreme potrebno za obuku. iRobot SUGV može da savlada uspon od 40 stepeni, a sa strane nagib od 17 stepeni. Dostiže maksimalnu brzinu od 10 km/h, a sa jednim punjenjem može da radi više od šest sati. SUGV takođe nema problema sa usponom uz stepenice od 20cm, kao ni silaskom niz stepenice od 25cm visine. Model SUGV 320 savladava stepenice od 30.5cm visine. Model 310 pored manjeg uspona ima i manju izdržljivost i zato je češće viđen u civilnoj upotrebi. 

 

iRobot Warrior 710

     
 
 
iRobot Warrior 710

Univerzalni robot dizajniran prvenstveno za vojne svrhe, ali sa svojim karakteristikama se uspešno pokazao i u civilnom sektoru. Brojne su situacije gde se pokazala prednost i potreba za upotrebom robota koji ima kapacitet od preko 70 kg i brzinu od 12km/h. iRobot Warrior 710, na primer, savršeno je pogodan za transport isparljivih komponenti, transport oružja, medicinskog materijala, hrane a može čak preneti i ranjenog vojnika ili civila sa mesta gde su mu život i zdravlje ugroženi.
Mozak robota iRobot Warrior 710 je poseban  iRobot Aware 2 software, izuzezno lak za konfigurisanje i za učenje.iRobot Warrior 710, svojim radnim osobinama kompenzuje domet kontrole od 800m. Lako prevazilazi vertikalne prepreke do visine do 47cm, kao i penjanje i spuštanje uz stepenice pod uglom od 45 stepeni. Pri kretanju može i da zaroni u vodu, tako da  iRobot Warrior 710  pokazuje svoje  prednosti posebno kada radi i kada se kreće po teškim terenima u otežanim uslovima.

Upravljanje iRobot Warrior 710, operater vrši na posebnom laptop-u opremjenim sa slušalicama. Mobilna verzija se sastoji od naočara opremljenih sa ekranom i predajnikom,  game pad-om i mikrofonom sa slušalicama. Ceo set je težak manje od tri kilograma, što Vam omogućava da lako i bez opterećenja kontrolišete robota. Pored digitalne veze, komunikacija operatera sa robotom je obezbeđena i sa Ethernet radio kontrolom.

iRobot 110 FirstLook

     
 
 
iRobot 110 FirstLook

Najmanji u porodici profesionalnih modela robota iRobot 110 FirstLook, sa čudnim nazivom i sudbinski namenjen  specijalnim zadacima – sa bacanjem. Ovaj mali robot sa malom težinom je namenjen upravo  za bacanje u „pakao“. iRobot 110 FirstLook uleće kroz prozor, udara u zid, pretražuje krovove. Ali, ne brinite, to ga ne boli, to muje specijalnost.

Ovaj model iRobot-a  prilagođen je za situacije u kojima jedinice vojske ili policije dolaze u kontakt sa opasnim osobama i u situacijama koje su krajnje nepredvidive. Na primer, kod talačkih situacija, koje se dešavaju u zatvorenim prostorijama koje predstavljaju veliki rizik.

Zato iRobot 110 FirstLook  ulazi u „problem“ pre nego ostalih kako bi što više smanjio rizik za gubitak ljudskih života prilikom intervencije.

Zbog malih dimenzija staje u ranac i predstavlja ustvari „treće oko“ interventnog voda.

Sa četiri integrisana kamere pruža vredne informacije o trenutnim uslovima, neprijatelju ili eventualnim taocima. Na osnovu onoga što iRobot 110 FirstLook prenese pripadnici jedinice planiraju svoja buduća dejstva. Pored toga iRobot 110 FirstLook, može i mnogo više.

Sa dodatnom opremom npr. senzorima za otkrivanje hemijske kontaminacije, drugim kamerama, uključujući termovizijske kamere i sl., dobijamo malog pokretnog ali izuzeznog pomoćnika u misiji spasavanja ljudskih života.

iRobot Seaglider

     
 
 
iRobot Seaglider

Robot Seaglider pripada grupi iRobot UUV (unmanned underwater vehicle- bespilotno podvodno vozilo). Velike površine svetskih mora do sada je prešlo preko 135 Seaglider-a u službi fizičara, hemičara i biologa. Njegovom brzom uspehu, naravno, nisu mogli da odole ni okeanografi, spasilačke ekipe, kao ni vojska i policija.

Energija jednog punjenja - 10 meseci i 4600km

iRobot Seaglider, omogućava da se urade merenja na nepristupačnim mestima,  na primer ispod večnog leda. Još jedna od misija je istraživanje ishrane kitova na Antarktiku. Izgradnja iRobot 1KA Seaglider predstavlja vrhunac savremenog konstukcionog dizajna. Težina bespilotne podmornice iznosi 5 kg., i kreće se do 1000m.

Na manjim dubinama Seaglider prelazi do 4600km, sa porastom dubine smanjuje se i rastojanje. To zavisi od namene i misije, ali iRobot Seaglidersa jednim punjenjem može da radi 10 meseci.

Dodatna oprema? Samo izaberite

iRobot 1kA Seaglider kontroliše mikroprocesor, i prikupljanje podataka vrši se na CF memoriji . Operativni centar komunicira  preko satelitskog telefona Iridijum. Na ovaj način se uzimaju podaci i vraćaju odnosno šalju Seaglider-u. Seglider šalje podatke prilikom svakom izranjanja. Za ovog UUV robota možete kupiti široki spektar dodatne opreme, naravno u zavisnosti od Vaše misije.

 

Roomba® i7+ priznanje iF Designe Award

Ponosno Vas obaveštavamo da je naš novi Roomba® i7 + robotski usisivač osvojio nagradu iF Designe u kategoriji robotskih usisavača 2019!

08.04.2019
sve novosti
 
REZERVNI DELOVI

četkice, filteri, baterije...
Poručivanje tel: +381 (0)63 44 77 88 email:servis@irobot.rs
 
sve vesti