iRobot AVA 500: telekonferencijski robot

 
    Proizvodi
 

Kompanije sve više napuštaju sigurnu zonu nacionalnih ekonomija i postaju globalni igrači. To je trend koji prati brend telekonferencijskih robota iRobot AVA 500

Ono što na prvi pogled izgleda kao "čudna" mobilna figura sa velikim monitorom i kamerom na gornjem i donjem fluorescentnim delu je zapravo uređaj koji omoućuje (tele)konferencijsku vezu "TelePresence". To je veza između dve ili više osoba na znatno udaljenim lokacijama, bilo da su u zajedničkoj kompaniji, organizaciji ili imaju neki drugi zajednički posao ili interes.

Na primer, ako je sedište centrale firme u Beogradu, imate predstavništva u Beču i Atini, a prizvodne pogone u Kragujevcu i Loznici ili još dalje, čak na drugom kraju sveta (npr. u Kini), nije lako da ostanete sa svima u stalnom kontaktu. Suviše česta službena putovanja iziskuju dosta vremena i novca, a u mnogim slučajevima drastično smanjuju efikasnost.

Zbog svega toga iRobot, u saradnji sa specijalizovanom kompanijom za proizvodnju opreme za mreže i telekomunikacije "Cisse", priprema za početak 2014. godine da izbaci na tržište tele robot AVA 500, 1,65m visok robot u koji će biti utkano bogato iskustvo u oblasti iRobot kućnih i profesionalnih robota. On može da se kreće glatko kroz zgradu, izbegavajući prepreke, pronalazeći najkraći put do odredišta.

Kad god Vam je potrebno da pogledate iz daljine npr. proizvodni pogon ili neku drugu Vama važnu destinaciju, on će izabrati put i usmeriti svoje "oči i uši" tamo gde želite. Upravlja se jednostavno, putem intuitivnog interfejsa za iPad, bez potreba za složenim uputstvima i sl. Kada se telekonferencija završi, Ava 500 se sam vraća na bazu za punjenje.

iRobot je u saradnji sa kompanijom Cisco je takođe doneo i druge prednosti, kao što su visok nivo bezbednosti poziva i kompatibilnost sa postojećim sistemima telekonferencije. Za video prenos Ava 500 koristi Cisco TelePresence EKS60™, koji omogućava izuzetno visok kvalitet slike (HD, 1080p) i zvuka, dok AP Cisco Aironet 1600 garantuje brzu i stabilnu vezu.

 
 
 
 


Roomba® i7+ priznanje iF Designe Award

Ponosno Vas obaveštavamo da je naš novi Roomba® i7 + robotski usisivač osvojio nagradu iF Designe u kategoriji robotskih usisavača 2019!

08.04.2019
sve novosti
 
REZERVNI DELOVI

četkice, filteri, baterije...
Poručivanje tel: +381 (0)63 44 77 88 email:servis@irobot.rs
 
sve vesti