o iRobot-uiRobot brend misija

Mise značky header

Roboti usisivači i čišćenje podova nisu jedini biznis iRobota. Robotski usisivači su posebna kategorija proizvoda u koju se ulaže i čiji razvoj se nastavlja bez obzira na troškove. Jer mi u iRobot-u  jer verujemo da naši roboti već menjaju svet.

Na početku gotovo svake velike kompanije, postoji  ogromna strast i želja da se promeni svet u oblasti svog delovanja. Onaj ko je osnovao kompaniju samo da bi mogao što pre da dođe do velikog novca, nije daleko dogurao. Kompanija iRobot je osnovana na verovanju tri osnivača (Colin Angle, Red Brooks i Hele Greiner) da će robotika promeniti način na koji radimo, učimo, održavamo čistoću i na koji se lečimo. 1990. godine u svetu u kome je mobilni telefon nošen u koferu i kada su internetom krstarili samo naučnici ili akademici, ta misija je izgledala kao utopija.

Već u prvoj godini iRobot je stvorio Genghise®, robota za istraživanje svemira, a u isto vreme i platformu za dalji razvoj. 1996. godine porodica je porasla, iRobot dizajnira model Ariel®, koji je služio za otkrivanje i uklanjanje mina. Proboj se dogodio 1998. kada je kompanija iRobot DARPA dobila ugovor za razvoj i proizvodnju taktičku mobilnih robota iRobot PackBot®. Ovaj svestrani robot koristi se za razne spasilačke misije širom sveta, pomogao je u istraživanju ruševina i spasavanje desetine života.

2002. godine iRobot je ušao u život svakog od nas. Te godine je predstavljen prvi svetski usisivač robot Roomba, a PackBot je uvršten u standardnu vojnu opremu. Tri godine kasnije, iRobot dopunuje svoju porodicu sa Scooba robotom jedinstvenim u svetu - prvim i jedinim robotom brisačem podova. Nastavak rada na poboljšanju i razvoju novih profesionalnih robota donosi novi proboj u 2011. godini sa uvođenjem potpuno nove generacije robotskih usisivača Roomba serije 700, verovatno najboljeg usisvača robota na svetu.

Više od dvadeset godina istorije kompanije iRobot obuhvata niz prekretnica i dramatičnih događaja. Naši profesionalni roboti verno su služili u mirovnim misijama i spašavanjima života, čak i kada su šanse za spasavanje bile minimalne. Naši roboti za kućnu upotrebu neumorno rade u više od 12 miliona domaćinstava širom sveta. iRobot ostaje posvećen robotici i nastavlja da investira u njeno istraživanje i razvoj.

Play lista spotova iRobot-a

Filozofija iRobot-a

  • Specijalizacija u robotici
  • Spašavanje života
  • Proizvodnja profesionalnih robota
  • Proizvodnja robota za kućnu upotrebu
  • Saradnja sa NASA-om
  • Globalno delovanje
  • Poboljšavanje kvaliteta života
  • Rad u zdravstvenoj zaštiti
  • Olakšavanje rada ljudima
  • PROMENITI SVET
 

Roomba® i7+ priznanje iF Designe Award

Ponosno Vas obaveštavamo da je naš novi Roomba® i7 + robotski usisivač osvojio nagradu iF Designe u kategoriji robotskih usisavača 2019!

08.04.2019
sve novosti
 
REZERVNI DELOVI

četkice, filteri, baterije...
Poručivanje tel: +381 (0)63 44 77 88 email:servis@irobot.rs
 
sve vesti